Popular Posts

Sunday, March 17, 2013

Минни маус бялуу

Минни маус бялуу

Хэрэглэх зүйлс
1. 2 ш Бэлэн бялууны гурил, эсвэл ѳѳрѳѳ хийж болно.
2. Хүнсний будаг
3. 2-4 Ѳндѳг, хэрвээ зѳвхѳн ѳндѳгний цагааныг хэрэглэвэл олон ѳндѳг хэрэгтэй.
4. Хагас аяга малсо эсвэл ургамлын тос
5. 1 буюу 12-16 ОZ уут нунтаг элсэн чихэр
6. Хагас аяга сүү эсвэл ус.
7. Сүүн крэм буюу heavy whipping cream
8. Цэвэр желатин 1 уут, хийсэн ч болно. Гол нь крэмийг урсаж алга болгохгүй биетэй болгоход хэрэглэдэг.
9. 1 буюу 16 ОZ уут marshmallow, хѳѳсѳн чихэр
10.  Ямар фонтанд хийхээсээ шалтгаалж ургамлын масло.
11. Жижиг мини орео жигнэмэг.
12. Бэлэн гурил байхгүй бол 
Зѳвхѳн доод талыг хийхэд, тэгхээр 2 давхар хийх бол мѳн орцоор дахин нэгийг хийнэ.
  










Заавар. 

  1. Шарах шүүгээгээ 350 градус F (175 градус C) халаагаад. 1 ш 9x13 inch буюу том дугуй хѳрвүүлж харах. Гурил, baking powder давс гурваа хутгаад цааш нь тавих. Хэрвээ дээрх зурган дээрх шиг олон ѳнгѳ хийх бол зуурмагаа ѳнгийхѳѳ тоогоор тэнцүү хувааж тус тусад нь жигнэнэ. 
  2. Том түмпэнд Масло элсэн чихэр 2оо сайтар хутган миксдэнэ. Ѳндгѳѳ нэг нэгээр нэмж, маш сайн хутгана. Сүү болон гурилан зуурмагаа ээлжлэн хийж, сайтар хутгана. Ваниллагаа хамгийн сүүлд хийгээд тосолж бэлдсэн хэвэндээ хийнэ. 
  3. 350 градус F (175 градус C) 40 с 45 минут, эсвэл шүдний чигчлүүрээр хатгаж үзхэд хуурай гарж ирж байвал болсон гэсэн үг.
  4. Бэлэн гурил хэрэглэж байгаа бол усны оронд сүү, ургамлын тосны оронд масло ашиглаж илүү гоё амттай болгож болно. Мэдээж зааврын дагуу бүх орцыг хийж сайтар миксэрдэнэ.
Ингээд минни маус толгойг хийхдээ Бѳмбѳг хэв авж эсвэл ѳѳрѳѳ дугуйлан зүсэж хийж ч болно. Харин фондант хийхийг эндээс харна уу.

Крэм ѳѳрийн хүссэн крэмээ хийж болно. Ихэвчлэн сүүн крэм болон нунтаг сахраар хийхэд хэт чихэрлэг биш сүүн амттай хийх гоё байдаг гэхдээ биегүй амархан урсах гээд байдаг тал бий. Доорх заавраар хэрхэн биетэй болгохыг үзэж болно. 

No comments:

Post a Comment

Blogger Wordpress Gadgets